Valmistaudu kesän tapahtumiin ja festareihin!

Kesä kolkuttelee ovella ja erilaiset kesäriennot odottavat juhlijoita. Hyttysten ininä huumaa korvia ja kaikesta kuitenkin halutaan ottaa kaikki irti, satoi tai paistoi, sillä Suomen suvi on niin vikkelä. Kesällä halutaan olla ulkona, sisäaskareet ovat talven juttuja ja niitä välttelee kesällä minkä ehtii. Siksi myös meidän kesätapahtumista valtaosa pidetään ulkosalla vaikkakin kesäämme ei kuivaksi voi sanoa. Suomalaista ei sade haittaa. Onhan se sentään parempi kuin paukkupakkanen tai räntäkeli ja sateen tullessa se on usein myös tarpeen, jotta maailman puhtaimmaksi hengitysilmaksi kehuttu maine säilyy sateen raikkaana.

Kesän korvilla valmistaudutaan kesälomaan ja sen myötä siihen, miten loma halutaan viettää. Kaikenkirjavat tapahtumat koristavat kotimaista kesää ja usein voi olla jopa hankala päättää mihin kaikkialle sitä ehtisi tai mihin kaikkeen budjetti riittää. Loppujen lopuksi kuitenkin tärkeintä, oli valinta mikä tahansa tapahtuma tai festivaali, että siitä saa maksimaalisen nautinnon irti ja ihania muistoja jää mieleen myös tulevaisuuteen.

Mitä mukaan kesäfestareille?

Se, miten pakata ulkoilmafestivaaleille riippuu toki aina siitä, onko tarkoitus yöpyä telttaillen leirintäalueella vai onko yöpymiseen varattu joku muu majoitus. Joskus voi käydä onnekkaasti ja tapahtuma johon haluat osallistua onkin lyhyen matkan takana kotiovestasi, mutta silloinkin kannattaa muistaa, että kotimatkan taitaminen ei välttämättä olekaan niin helppoa kuin luulisi. Yksi huomioitava asia on alueelle pääsy- ja alueelta poistuminen. Kyseessä ainakin isoimpien tapahtumien kohdalla on aina jonottaminen ja väen paljous. Varmistaudu myös viivästyksiin ja älä saavu juuri ennen lempiesiintyjäsi lavalle nousua vaan varaa aikaa reippaasti liikkumiseen paikasta toiseen. Jonottamisen varalle kannattaa varata vettä tarpeeksi nestehukan välttämiseksi ja huomioihan myös, että matkassasi on vettä myös ennen alueen sulkeutumista tai poistumistasi alueelta. Kun kotiin tai majoitukseen pääsy viivästyykin tyypillisen liikenneruuhkan tai tunteja pitkän taksijonon takia, viimeinen asia mikä odottelua parantaa on jano ja nälkä. Pieni energiapatukka tai muutama hedelmä ei suureen nälkään iske, mutta jonottelu naposteltavana aivan ykkösjuttu!

Sataa sataa ropisee

Ja sitten on se sade. Tapahtumissa usein on kielletty ottaa sateenvarjo mukaan ja yleisin varuste tuppaakin olemaan kertakäyttöinen sadetakki. Koko päivän kestävää ropisevaa tihkua ei kuitenkaan ole helppo välttää edes sadetakilla ja illan kylmetessä vilu iskee helposti märkien vaatteiden takia. Ohut kesätakki tai hyvin peittävä lämmin huivi ei paljoa laukussa paina ja kun sen pakkaa tiiviiksi minigrip pussiin voi takuu varmasti saada jotain lämmintä ja kuivaa päälle hetkessä. Jos on tarkoitus kestää monta päivää, on hyvä pakata vaatekerrastot ja muutamat vara-vaatteet kaikki erillisiin vedenkestäviin pussukoihinsa. Kumisaappaat voivat toimia ihan hyvin myös festariasusteena, jolloin mutainen tapahtuma-alue ei menoa haittaa. Ja vedenkestävä kotelo kännykälle ei myöskään koskaan ole pahitteeksi. Muista myös tarkistaa todellinen veden ja sateenkestävyys teltastasi, jotta voit varata mukaan pressun teltan päälle. Useinkaan edulliset festariteltat, jotka ilmoittavat olevansa vedenkestäviä, eivät todellisuudessa kestä kuin vain pientä tihkusadetta.

Sataa sataa ropisee

Mitä muuta mukaan, se riippuu paljon henkilökohtaisista tarpeista. Vatsalääkkeet voivat pelastaa kokonaisen päivän, desinfiointiaine tulevan infektion haavassa. Ampikyy ja allergialääke auttaa pistoksissa ja hyttysmyrkky sekä aurinkosuoja kuuluu perustarpeisiin usealla konkarilla. Naistenvaivat voivat ilmaantua kesken kaiken ja tarvittavia suojia ei välttämättä alueelta löydy ja tietenkin kesäromantiikkaa varten se sukupuolitauteja ehkäisevä kondomi pitäisi jokaisen tosi miehen ja naisen pitää mukanansa jos mahdollisuus romantiikan löytämiseen on olemassa. Hauskanpito ja turvallisuus kulkee käsikädessä, ilmoitathan missä menet ja kenen seurassa läheisillesi, pidä vara-akku ladattuna ja varmista, että puhelimessasi on tarpeeksi virtaa, pidä hieman taskurahaa piilossa mukanasi varkauden varalta ja kirjoita ylös majoituksesi osoitetiedot sekä festariseurueesi puhelinnumerot esimerkiksi paitasi pesulappuun, jotta pahan paikan tullen voit tavoittaa apua tai löytää kadonneen ystäväsi. Ja mikä tärkeintä, pidä huolta toisista tapahtumaan osallistujista. Hauskoja kesähetkiä!