Naisille Suunnattu Juoksutapahtuma

Likkojen lenkki on konseptina yksi vanhimpia naisille suunnattuja urheilutapahtumia Tampereella ja nykyään myös Oulussa. Joku vuotinen Likkojen lenkki tarjoaa hyvän kohtaamispaikan ja positiivista energiaa täynnä olevan naisten ei-kilpailullisen juoksutapahtuman kaiken ikäisille ja kokoisille täysi-ikäisille naisille. Ohjelmaa on ennen ja jälkeen itse juoksun ja se on suunnattu hyvin kävijäkuntaansa mielessä pitäen.

Tapahtumatuotanto Voltti

Tapahtumatuotanto Voltti, joka on tapahtuman tuottajana Likkojen lenkin takana tekee myös muita suuria ja pieniä liikunnallisia tapahtumia. Heidän joka vuotinen suurtapahtumansa on Likkojen lenkki, mutta tämän rinnalle on tullut muun muassa sellainen tapahtuma kuin RotuaariRalli, joka järjestetään Oulussa kaupungin ytimessä, missä on tarkoitus edetä toiminnallisten rastien kautta maaliin eli takaisin Rotuaarin aukiolle. Tämä tapahtuma tukee Kummit Ry:n ja OYS:n lastenklinikka hanketta eli on hyväntekeväisyystapahtuma. Paikalle voi ilmoittaa minkälaisen joukkueen tahansa, mutta pääsääntöisesti tapahtuma on tarkoitettu yritysten TYKY- tai virkistyspäiväohjelmaksi tai esimerkiksi asiakastilaisuudeksi. Likkojen lenkki eroaa siinä, että sekin on tarkoitettu myös mahdollisesti yritysten henkilöstön yhteiseksi huviksi, mutta koska miesten osanotto ei ole sallittua, ei sinänsä sovi virkistyspäiväohjelmaksi.

Voltti järjestää myös ihan yksityisiä juhlia ja erilaisia tapahtumia yrityksille ja yhteisöille hyvän tapahtumatuottajan tapaan. Erilaiset liikunnalliset virkistyspäivät ja yritysten TYKY-päivät kuuluvat repertuaariin, mutta niin onnistuvat ihan myöskin perinteiset pikkujoulujen järjestämiset kuin muutkin tapahtumat.

Naisten urheilutapahtumat

Naisille ei ole suomessa juoksun osalta erikseen sukupuoliperusteista juoksu tapahtumaa muuta kuin Likkojen lenkki sekä Naisten kymppi. Muita urheilutapahtumia, jotka suunnattu pelkästään naisille ei löydy jos ei mennä sitten jo kilpailu tasolle. Tästä syystä Likkojen lenkki on säilyttänyt suosiotaan vuosikymmenten ajan ja tapahtumalla oli 2018 keväällä kolmenkymmenen vuoden historian juhlavuosi. 1989 järjestettiin ensimmäinen Likkojen lenkki ja se järjestettiin Tampereella. Osallistujia oli huikea määrä, yli 800 ihmistä ilmoittautui paikalle ja siitä kaikki sitten lähtikin aluilleen. Tapahtumaan ostetaan liput yleensä etukäteen jo reippaasti ennen varsinaista tapahtumapäivää. Joskus liput ostetaan porukalla, jotkut uskaltautuvat paikanpäälle jo omina itseksensäkin. Tapahtuma on ollut muun muassa Tampereella Ratinan Stadionilla, johon aamulla sisään pääsee jo reippaasti ennen kuin juoksujen startit alkavat. Alueella saa aamupalan, joka kuuluu päivän rannekkeen hintaan. Tämän jälkeen on mukava lähteä kiertelemään yhteistyö kumppanien ja mainostajien kojuja, joissa on tarjolla liikuntaa, matkoja, kursseja ja kauneudenhoitoa. Naisille suunnattuja tuotteita ja palveluita. Teltoissa ja kojuissa on myös arvontoja ja kisoja, joilla yritykset kasvattavat asiakasrekisteriään ja pyytävät lupaa suoramarkkinointiinsa. Kisoja on myös sellaisia, jotka ovat toiminnallisia paikan päällä tehtäviä ja tämä on hyvä, sillä kojuihin saa aikaa kulumaan tarpeeksi, että oma startin odottelu ei tunnu pitkältä. Koko tuhatpäinen lauma naisia ei toki lähde juoksulenkille yhtä aikaa vaan lähdöt on jaoteltu osallistujamäärän mukaan pienempiin lähtöihin. Juoksumatka on tehty kiertelemään Tampereella kauniissa maisemassa turvallisesti ohjatusti ja poissa autoliikenteeltä tai ainakin niin, että liikennettä on järjestelty tai paikalla on liikenteen järjestysmies.

Juoksun jälkeen voi käydä kipaisemassa tuotepalkintoja ja oman mitalinsa juoksun suorittamisesta, tapahtui se sitten rauhallisesti kävellen tai itseään haastaen kunnon juoksemisella. Juoksun jälkeen on yhteiset venyttelyt takaisin tapahtumapaikan ytimessä ja toki illalla koko naisporukka pääsee suuntaamaan Tampereen yöhön yhdessä kuuntelemaan livemusiikkia paikalliseen yökerhoon tai konserttialueelle. Tapahtuman rannekkeella pääsee myös “after party”-paikalle ja se onkin mukava tapa lopettaa toiminnallinen päivä ja tutustua muihin paikallaolijoihin. Likkojen lenkki on siis konseptina hauska ja toimiva!