Mökki Olympialaiset

Kun lähdetään yhdessä viettämään mökki-päivää tai iltaa oli se sitten sukulaisseuralla tai ihan ystävä porukalla, on siellä mukava aina keksiä jotain yhteistä kivaa tekemistä. Varsinkin jos koko poppoo ei vielä hyvin tunne toisiaan, on helpompi tutustua esimerkiksi leikkimielisen kisan kautta toisiinsa. Mökki Olympialaiset ovat hyvä keino ja hauska aktiviteetti järjestää ja usein tarvikkeet tälle löytyvätkin mökiltä itsessään. Tässä on muutamia vinkkejä ja erilaisia lajeja mökki Olympialaisten järjestämiseen. Toki omia ideoita kannattaakin käyttää ja yhdessä voidaan myös mökille mennessä keksiä säännöt, palkinnot, joukkueet ja tietenkin itse kisa lajit. Liikunnallisen yhdessä tekemisen on tarkoitus hitsata porukkaa yhteen ja antaa jotain mukavaa yhteistä muistoa koko mökkiseurueelle. Täytä samaa voi toki soveltaa missä vain, kaikki aktiviteetti soveltuu myös esimerkiksi tehtävän puistossa.

Säännöt ja joukkueet

Mökki Olympialaisissa ei tarvitse olla mitään sen tiukempaa säännöstä kuin, että etsitään joka lajin voittaja. Mutta jos pisteitä halutaan laskea, voi esimerkiksi pistelasku mennä niin, että aina lajin kulta-mitalisti saa esimerkiksi kymmenen pistettä, hopea mitalisti 5 pistettä ja pronssi mitalisti 3 pistettä. Kuka saa eniten pisteitä, voittaa pelin. Tai yksi hauska tapa pisteen laskuun ja voittajien tehtäviin, on se, että joka lajissa on oma tehtävänsä. Yksi tehtävistä voi olla esimerkiksi saunan lämmitys. Se joka voittaa, saa mielivaltaisesti päättää toisen joukkueen joka sitten on vastuussa tästä tehtävästä kun peli loppuu. Yksi tehtävistä voi olla esimerkiksi mökin lattian lakaiseminen, miksei vaikka haravointi, illan ruuan valmistus ja näin edespäin. Jolloin kaikki tulevat vastuut ja tehtävät saadaan myös tämän hauskan pelin avulla jakaantumaan mökkeilijöiden kesken. Tietenkään yhdelle ei kaikkea haluta laittaa ja siksi voittajan on aina valittava joukkue jolla ei ole vielä mitään tehtäviä ja tehtäviä tulisi olla saman verran kuin on joukkueitakin, jolloin jokaiselle tulisi kuitenkin jotakin. Mökki Olympialaisissa voi olla yksin tehtäviä tai joukkueita, mutta joukkueissa on paljon hauskempi pelata ja silloin toiminta ei mene liiaksi yksilökohtaiseksi kisaamiseksi. Joukkueet voivat olla pieniä esimerkiksi kolmen hengen joukkueita, joukkueet voidaan arpoa. Jos joukkueita halutaan määritellä, määritelkää ne niin, että siinä on jokin selkeä logiikka. Kaikissa joukkueissa on yksi koko porukan nuorimmista ja yksi vanhimmista tai esimerkiksi ne, jotka asuvat jollakin tietyllä alueella ovat joukkueena toisiaan vastaan tai miehet vastaan naiset toimii aina, mutta saattaa tehdä pelistä liian rajun kilpailuineen.

Laji-ideoita

Yksi perinteisimmäksi muodostunut laji-idea voi olla saappaan heitto. Jokaisella joukkueella on saapas tai sitten heitetään samaa saapasta, kuka heittää tietyn alueen esimerkiksi hiekkaan piirretyn ympyrän sisälle tai lähimmäksi esimerkiksi jotain merkintävälinettä voittaa. Toinen hassunhauska idea on kurkkujuoksu. Jos kurkkua ei löydy käy keppikin samaan tarkoitukseen. Eli pelaajat asettuvat viesti jonoon, ensimmäisen on kuljetettava kurkkua tai keppiä jalkojensa välissä siihen millään muualla koskematta kuin jalkoja puristamalla tiettyyn pisteeseen asti ja tultava takaisin ja  ojennettava kurkku tai keppi jalkojensa välistä seuraavalle juoksijalle koskematta silloinkaan siihen. Juoksun aikana jos kurkku tai keppi tipahtaa on  juoksu aloitettava maali- ja lähtö viivalta uudelleen. Kurkku tai keppi täytyy sijoittaa polvia ylemmäs. Kolmantena lajina voisi toimia esimerkiksi etsintä. Viinipullo, tai olutpullo piilotetaan tietylle alueelle. Jokaiselle joukkueelle omansa. Lapsien ollessa mukana pelissä kohde voi olla vaikkapa karkkipussi. Yhdeltä joukkueesta peitetään silmät hyvin esimerkiksi pipolla ja varmistetaan, ettei sieltä näe mitään ja oman jäljelle jääneen joukkueen on ohjattava pelaaja löytämään tuon pullon. Pelin voi järjestää metsässä, kunhan varmistetaan, ettei ole vaaraa isompiin tapaturmiin.