Mitä Välineitä Täydelliseen Kotijumppaan?

Kun viihtyy kotona kannattaa sinne hankkia myös perusvälineet täydelliseen kotijumppaan. Liiallista kotikuntosalia ei tarvitse perustaa hyvän ja tehokkaan treenin aikaansaamiseksi, jo muutamalla edullisella välineellä voi saada paljon tuloksia aikaiseksi! Myös ilman mitään erityisiä apuvälineitä voit tehdä aivan saman, sillä teho treeniin ei tarvita kuin oma keho. Kehon hallintaa voidaan harjoittaa esimerkiksi ihan lankuttamalla, jonka ohjeet löytyvät video selityksineen ja näyttöineen erittäin helposti internetin videopalveluista. Myös erilaisia joogatreenejä, kehon hallinta treenejä ja aerobisia jumppia on ilmaiseksi saatavilla ja ihan hakukonetta käyttäen voit löytää lempparisi ja säästää linkit useampaan koti treeniin.  Tietokoneen ruudulta on kuitenkin usein hankala seurata jumpan ohjelmaa, joten yksinkertaisella tekniikka ratkaisulla saat siirrettyä treenin näkymään suoraan tv-ruudultasi. Silloin ohjelmaa on helpompi seurata.

Välineet kotijumppaan

Yksi suosituimmista kotona tehtävän liikunnan välineisiin kuuluu leuanveto tanko. Leuanveto tangolla ei tarvitse osata tehdä kymmenen sarjoja leukoja. Sillä voi myös tehdä monipuolisesti koko kehon jumppaa. Pelkän roikkumisen on kerrottu olevan erittäin tehokas treenimuoto. Leuanveto tankoja on erilaisia ja suosituin malli on sellainen joka ruuvataan oven karmeihin, omalle sopivalle korkeudelleen. Korkeus kannattaa mitoittaa tarpeeksi ylös, jotta se ei ole tiellä myöskään perheen muille osapuolille tai asunnossa muille asukkaille. Leuanveto tankoon voi hankkia myös käsirenkaat, joilla akrobaattinen venyttely ja erilaiset erittäinkin fyysiset liikkeet hoituvat kädenkäänteessä. Toinen hyvä väline mitä kannattaa harkita omaan kotijumppa välineistöönsä on jumppa pallo. Venyttely rentouttavan elokuvaillan lomassa verryttää toimistotyöläisen selkää. Jumppa pallolla avaa jumiutuneita hartioita, pohjelihaksia, reisiä ja lonkankoukistajia. Pallolla on helppo tehdä keskivartalon tiukentavia tasapaino harjoituksia ja varsinkin soveltuu erinomaisesti kunnon vatsarutistusten ja jalkojen nostojen tekoon. Olethan kuitenkin varovainen jumppa pallon kanssa, ette tee treeniäsi väärin. Tästä voit katsoa hyvän jumppa ohjeen kotona tehtäväksi jumppa pallolla.

Kahvakuula

Jumppa pallon ja leuanveto tangon lisäksi joka kotiin sopivana kotona omaan liikuntaan voidaan hankkia kahvakuula. Kahvakuulatredi sai alkunsa muutama vuosi sitten kun siitä tuli varsinainen hitti. Kahvakuula syrjäytti nopeasti perinteiset käsi painot, sillä niiden tai sen kanssa tehtävä treeni monipuolisti mahdollisuuksia ja silti perinteinen käsi paino hauiskääntö tai esimerkiksi olkapää lihasharjoite onnistuu kahvakuulalla yhtä hyvin kuin esimerkiksi käsipainolla. Kahvakuulasta saa hyvän otteen ja sillä pystyy tekemään nostoja, pitämään sitä painona käsillään jalkatreenien aikana, sillä saa liikkuvuutta ja keskivartalon voimaa lisää helposti erilaisilla kierroilla ja kahvakuulalle löytyy mitä monipuolisempia opetusvideoita ja dvd-videoita kotikäyttöön. Kahvakuula koetaan paljon tehokkaammaksi kuin muut kotona käytettävät laitteet ja välineet jos puhutaan ihan perinteisistä ja edullisista ostoksista, siksi sen suosinta on säilynyt isoimman hittikautensa jälkeen. Olethan vain varovainen, ettet alkuun osta liian suurta kahvakuulaa vaan kokoelmista löytyy pienempikin vaikeammille liikkeille. Painoa voi hiljalleen treenin kehittyessä nostaa. Muista aina tarkistaa ennen treenauksen alkua, että lähelläsi ei ole peilejä tai muita särkyviä pintoja jos sattuu käymään niin, että kahvakuula jostain syytä lähtee irti käsistäsi. Myös laminaattilattia ei ole kahvakuulan ystävä ja jos mahdollista, peitäthän lattiasi jumppa matolla tai tee treenisi maton päällä. Kotitreenejä on paljon erilaisia, lähinnä haasteena tulee vastaan toimintaympäristön tylsyys tai se, että kotona keksii aina jotain muuta tehtävää kuin sitä liikunnallista. Kotisiivous itsessään on myös teho jumppa, mutta se ei riitä viikoittaiseen terveyden ylläpitoon itsessään.